anaislouise logo

Anais Louise

De Domhoff Familie

Ontdek ons verhaal Onze passie voor handwerk.

speldjeblack

Het familiebedrijf

Domhoff reizende kleermakers

In 1860, Leonardus Theodorus Domhoff  richtte het familiebedrijf op. Het bedrijf was gevestigd in Dordrecht, dat in die tijd een belangrijk handelscentrum was. Hij had drie zonen die het bedrijf voortzetten onder de naam Gebroeders Domhoff. Ze breidden snel uit naar meerdere steden en werden een van de grootste kleermakers in Nederland.

In 1970 investeerde mijn grootvader veel tijd in het ontwikkelen van een alternatief voor volledig handgemaakte pakken. Dit evolueerde naar gestandaardiseerde modellen die waren afgestemd op de voorkeuren en vormen van klanten, terwijl de kwaliteit en betaalbaarheid van op maat gemaakte pakken behouden bleef.

In 1972 richtte mijn grootvader een onafhankelijk bedrijf op met de naam Domhoff  Reizende kleermakers. Hij bezocht zijn klanten door heel Nederland en België, bij hen thuis of op kantoor. Dit was zeer efficiënt voor klanten met drukke agenda’s.

In 2001 breidde Travelling Tailors uit naar Schotland, waar mijn oom J.H. Domhoff nog steeds regelmatig heen reist voor afspraken met klanten.

Mijn grootvader is op 10 maart 2019 op 84-jarige leeftijd overleden. Na zijn overlijden nam mijn oom, Jan Hendrik Jr., de volledige eigendom van het bedrijf over. Ter ere van het levenswerk van mijn opa heeft de familie gouden spelden laten maken, die we met trots dragen bij speciale gelegenheden.

Om de familiegeschiedenis voort te zetten, bevestig ik een gouden speld op elke hoed ter nagedachtenis aan mijn grootvader en de Domhoff  naam.